Blog

February 28, 2022

20 странни правила в Америка, които мотоциклетистите трябва да спазват

Мотоциклет части

20 странни правила в Америка, които мотоциклетистите трябва да спазват (и 5, които никой не спазва)

Ето 20 от най-странните закона за мотоциклети, които мотористите трябва да спазват, плюс пет закона, на които никой със ​​здрав разум не би се подчинил. И не забравяйте да си ви под ръка нужните части за мотоциклет.

Има много нови закони и разпоредби, които трябва да научите, когато получите книжка за мотоциклет. И докато повечето от тях ще бъдат много полезни в ежедневното ви шофиране, някои закони (които може да са били актуални в даден момент от историята) днес са не само напълно неуместни, но и странно странни.

След като прочетете този списък, може да решите да се откажете от карането на мотоциклет. Просто казано, броят на нелепите закони, които все още съществуват, е смешен. Ако се опитват да спасят животи, някои от тези закони просто нямат смисъл. Някои от тях не са попаднали в списъка, като например да се изисква проверка за деца под превозно средство в Дания, но тези, които са почетно споменати, със сигурност ще удивят всеки един от вас, шофьори на мотоциклети от цялата страна.

Винаги е забавно да погледнем назад към някои от остарелите и странни закони на историята, които все още са приложими днес. Някои от тях са направо странни и въпреки това вероятно сте нарушавали много от тях. Ето 20 от най-странните закона за мотоциклети, които мотористите трябва да спазват, плюс пет закона, на които никой със ​​здрав разум не би се подчинил.

Не забравяйте да споделите любимия си странен закон с приятел. Да започваме!

25

Охайо: Не е добре да свършите бензина

Ако се намирате в претоварен район на Йънгстаун, Охайо, законно нямате право да останете без бензин. Ще трябва да сте особено бдителни, следете своя бензиномер, не искате да ви хванат, че трябва да плащате за теглене, бензин и глоба едновременно.

Това е доста странен закон, ако питате нас, тъй като не можем да кажем, че някога сме чували за някой, който умишлено остава без бензин и иска да бъде блокиран. Но ако го направите, бъдете готови ченгето да се появи.

24

АЙОВА, НЮ ХЕМШЪР И ИЛИНОИС: Няма правило, изискващо каски

Вие сте много по-смел от нас, ако смятате, че карането на мотоциклет без каска е добра идея. Но изглежда Айова, Хю Хемпшир и Илинойс са най-смелите от всички нас. Без закон, изискващ каски, всички жители на тези щати са свободни да усещат вятъра в косите си и буболечките по лицето си от върха на своя верен кон.

Повечето пътници биха помислили, че това е странно, но ето го. Ние препоръчваме за вашата собствена безопасност и тази на вашия пътник да носите каска, но ако не го направите, най-малкото няма да бъдете арестувани.

23

ВИРДЖИНИЯ: Не е добре да караш мотоциклет в костюм или маскировка

Батман внимавай! В щата Вирджиния заради този костюм може да ви арестуват. Този закон имаше за цел да попречи на водачите да носят маски, но вие сте добре, ако има законна фестивална, професионална или медицинска причина да носите маски.

С толкова много костюми, облечени на кръстоносци, е смешно да си представим как Batwoman е спрян, защото се осмелява да изрази прилепа в себе си. Но следващия път, когато тръгнете на път с мотора си във Вирджиния, оставете маската у дома и ще сте ок.

22

МАСАЧУЗЕТС: Не е позволено да има горила като пътник

Вярвате или не, в щата Масачузетс не ви е позволено да имате опасно диво животно като свой пътник. Така че, докато кучетата и котките са позволени, всеки, който иска да се удвои с горила, трябва да помисли два пъти. Не сме сигурни защо трябва да се пише такъв закон, тъй като ни изглежда като обикновен здрав разум.

Но предполагаме, че някой там е решил да заведе своя приятел горила на разходка. Не забравяйте, че ваше задължение като граждани е да докладвате за всякакъв вид престъпление, така че ако видите горила да се вози на мотоциклет…

21

ПЕНСИЛВАНИЯ: Изисква се спиране на всяка миля и изпращане на сигнал, светлинен или ракетен сигнал

Това звучи като забавен закон за нас, които не искаме законно да изпращаме ракетен сигнал! Въпреки това, необходимостта да спирате на всяка миля и да го правите може да направи пътуването значително по-дълго. За щастие, странностите не свършват дотук, не само, че трябва да спирате на всяка миля и да изпращате сигнална ракета, светлинен или ракетен сигнал, но и след това трябва да изчакате 10 минути, докато пътят се освободи от добитък.

Не е ясно дали след около 15 минути добитъкът не е преместен, ако ви е позволено да продължите? Докато чакате необходимите 10, ние сме почти сигурни, че можете да облекчите страховете си от арест. Пенсилвания, какво забавление трябва да е било, когато сте създавали този закон.

20

ЗАПАДНА ВИРДЖИНИЯ: Не е добре да управлявате мотоциклет извън възможностите си

Без майтап. Въпреки това, като се замисля, има доста видеоклипове на човек, който кара мотора си без абсолютно никакъв контрол. Предполагаме, че нито едно от тях не се е случило в Западна Вирджиния, в противен случай вероятно щеше да завърши с белезници.

Ако не знаете как да шофирате, не управлявайте мотоциклет. Изглежда доста очевидно за нас, но ако живеете в Западна Вирджиния, може да искате да обърнете внимание. По-добре вземете уроци за всеки случай.

19

МИНЕСОТА: Всички студенти в програма за одобрение на мотоциклети трябва да носят панталони

Ако сте мислили да отидете на приятно следобедно шофиране на слънце с чифт удобни шорти, с тъга ви съобщаваме, че в Минесота всички млади шофьори трябва да носят панталони. Трябва също така да носите защитни ръкавици, облекло и обувки. Странно, че късите панталони не се смятат за безопасни…

Добрата новина е, че за всички онези, които порят вълни на западния бряг, шортите изглежда са добре във вашия щат. Все още препоръчваме панталони; обривът по пътя наистина не е нещо, което искате да изпитате, така че прикрийте се!

18

НЮ ЙОРК: Не е добре шофьорите да карат без краката си на педалите

Ако сте твърде ниски, за да стигнете, не можете да шофирате в Ню Йорк. Ако не се смеете на глас на този забавен закон, трябва да проверите чувството си за хумор. Не знаем напълно как някой е успял, за да приемат този закон, но смятайте, че сме впечатлени.

Ако краката ви не достигат, трябва да намерите ново превозно средство. Сигурни сме, че ако започнете да се бъркате и да правите играта „виж мамо без крака“ на мотоциклета си, това също се счита за незаконно според този закон. Така че, може би се придържайте към колело за бутане за такъв вид забавление.

17

МЕЙН: Не е добре да вдигаш гума

Съгласно Мейн дял 29-a §2062, човек не може умишлено или съзнателно да вдига предното колело на мотоциклет от земята. Законът не твърди нищо за неволно вдигане на гума, нито за вдигане на задната ви гума вместо предната… от съображения за безопасност, препоръчваме да държите двете колела на пътя през цялото време.

Ако сте фен на вдигането на гума, може би просто се уверете, че сте извън границите на щата Мейн, преди да потеглите. Наистина не можем да препоръчаме това като добра идея и макар че все още е странно да чувстваме нуждата да го направим закон, трябва да кажем, че Мейн може да е оправил нещо с това.

16

МИНЕСОТА: Да имаш мръсни гуми подлежи на глоба

Ако карате мотоциклет с мръсни гуми, вие се смятате за „неудобство, което засяга обществения мир, безопасността и общото благосъстояние“ и като такъв можете да получите фиш. Ние подкрепяме чистите гуми, измиването на вашия мотор не само изглежда готино, но е по-добре за него в дългосрочен план.

Да го имаме като написан закон обаче ни изглежда доста странно. Това те кара да се чудиш колко мръсни трябва да са били гумите на някого, за да накарат управляващите да почувстват необходимостта да издадат този мръсен закон.

15

12 РАЗЛИЧНИ ЩАТА НА САЩ: На мотоциклети е разрешено да преминават на червен светофар

Не бихме препоръчали да преминавате през всяко кръстовище от тук до Тимбукту, но в 12 различни американски щата със сигурност можете. Разбира се, все пак ще го кажем: бъдете в безопасност и спазвайте правилата. Червените светлини са направени с причина и не само за да закъснеем всички.

Законът „Безопасно на червено“ е създаден, защото в определени държави техните сензори за светофари (които са чувствителни към автомобилите) не винаги могат да уловят присъствието на мотоциклет. За да отстранят този технически проблем, мотоциклетистите могат да третират червените светлини като знак за спиране. Докато давате право на път на превозни средства, които се движат перпендикулярно на вашия курс, можете да продължите с повишено внимание.

14

Кънектикът: Фаровете винаги трябва да бъдат включени на магистрала

Дори и през деня. От 1980 г. в Кънектикът трябва да шофирате с включени фарове през цялото време. Така че дори в горещ летен ден трябва да светят тези фарове. Наистина не сме сигурни защо това е закон и предполагаме, че трябва да е от съображения за безопасност.

Разбираме фаровете през нощта, в мъгла, в дъжд или по време на ниска видимост. Но ние сме напълно объркани защо са необходими в напълно ясни дни. Въпреки липсата ни на разбиране, всички жители на Кънектикът трябва да го спазват.

13

МЕРИЛЕНД: Без ругатни по време на шофиране

Това важи и за вас! Ако сте заседнали в трафика и мислите да пуснете няколко ругатни, може да искате първо да намалите гласа си и да затворите прозорците. Идеята да бъдеш обвинен в престъпление за псувня изглежда едновременно твърде груба и абсолютно нелепа, но все пак точно това може да ти се случи в Мериленд.

Така че, може би просто се придържайте към „брало си лайката“ по пътя си. За всички вас, жители, препоръчваме да започнете с псувни и да продължите към шофирането.

12

АЛАБАМА: Трябва да имате прикрепен фенер, ако ще карате срещу движението

За да шофирате срещу движението по еднопосочна улица и да не се считате за нарушител на закона в Алабама, трябва да имате фенер, прикрепен към предната част на автомобила си. Не е ясно дали за всички вас, мотоциклетисти, можете просто да държите фенера в ръка или трябва да бъде прикрепен към предната част на мотора ви.

Но, така или иначе, фенерът е задължителен. Вероятно бихте могли просто да преминете една пресечка и да се возите в правилна посока по улица, но къде е забавното в това?

11

ФЛОРИДА: 78 долара глоба за удряне на пешеходци

Ако блъснете пешеходец, ще се смятате за късметлия, ако сте в Сарасота, Флорида. Малка глоба от $78 и сте свободни да си тръгнете. Просто да бъдеш добър човек и да не удряш хората с мотоциклета си също винаги е добра стратегия. Доста странен закон е да изисквате жителите да плащат само $78 за удряне на някого, но ей, това е политика във ваша полза.

Искаме да се надяваме, че този закон е създаден толкова отдавна, че $78 са значителна сума пари, но се съмняваме. Ако все пак блъснете пешеходец и ви бъде наложена глоба, ето един съвет: не бихме препоръчали да извадите $100 на място и да попитате ченгето дали има ресто.

10

КАЛИФОРНИЯ: Не е добре пътник да изскача със скорост 65 мили в час

Ако мислите да правите скок и търкаляне, по-добре се уверете, че се движите по-бавно от 65 мили в час. Абсурдността на този закон се подразбира. Още веднъж е смешно, защото някой пътник там сигурно е помислил, че е добра идея да опитат да скочат от мотоциклет със 65 мили в час.

Надяваме се, че са оцелели. За всички разумни хора, просто останете на мотора, докато спре напълно. Точно като карането на влакче в увеселителен парк: за вашата безопасност по време на пътуване, моля, дръжте ръцете и краката си вътре в превозното средство през цялото време.

9

АРКАНСАС: Не е добре да надувате клаксон след 21:00 на всяко място, където се сервират студени напитки или сандвичи

Ако сте готови да избипкате на тази досадна кола пред вас, по-добре първо се огледайте и се уверете, че никой не пие студена напитка или не яде сандвич. Освен това може да искате да проверите часовника си и да се уверите, че не е след 21:00 часа.

Един от най-странните закони в този списък, все още се смеем малко по въпроса. Но ето го. Жителите на Арканзас могат да се чувстват в безопасност, знаейки, че могат да пият газирана напитка и да изядат вкусен сандвич след девет, без да се страхуват, че ще бъдат обезпокоени.

8

ТЕНЕСИ: Не е добре да се ловува (с изключение на китове) от движещ се мотоциклет

Е, стига все още да можем да ловуваме китове. Макар че как точно се очаква човек да лови кит, докато кара мотоциклет, ни озадачава, но въпреки това законът казва, че можете.

Това, което не можете да правите, е да ловите друг вид животно, докато карате мотоциклет. Добрата новина е, че сме сигурни, че можете да стигнете до там, да слезете и след това да ловувате. Но ловът по време на движение е строго забранен. Има смисъл, няма стрелба по време на движение (освен ако не е харпун). Ще имаме предвид това следващия път, когато отидем на лов на дивеч в Тенеси.

7

АЛАБАМА: Не е добре да караш със завързани очи

Наистина смешната част за този закон е, че е направен, когато някакъв човек се е опитал да кара мотоциклет със завързани очи. Нужен е само един човек, за да развали забавлението на всички! Ето какво искаме да знаем: ако е незаконно само в Алабама, това означава ли, че останалата част от страната е свободна да си завързва очите и да си играе на сляпа баба с пътя?

За съжаление Алабама е помислила предварително и забрани това. Може би, за да остане интересно, всички трябва да се завъртим много бързо, преди да скочим и да караме с превръзки на очите. Толкова глупав закон, но ето го черно на бяло.

6

КАНАДА: Мотоциклетистите, които носят карнавални шапки, не се нуждаят от каски

О, Канада, каква учтива нация сте. От април 2018 г. всеки мотоциклетист, който носи карнавална шапка – като тюрбан – е освободен от закона, изискващ носенето на каска. Това освобождаване е в знак на признание за гражданските права и изразяване на гражданите, според интервю за CTV с Брайън Мейсън, министър на транспорта на Алберта.

За останалите граждани, които не носят карнавални шапки, все още се изискват каски. Не сме сигурни как се прилага този закон, да речем, ако някой реши да се откаже от каска за алтернативни шапки, но сме сигурни, че Канада има план.

5

Каране рамо до рамо (никой не се подчинява)

Ако някога сте били част от група за обиколки на мотоциклети, ще знаете колко неприложим е този закон. Водачите обичат да ви казват отново и отново да не карате рамо до рамо, но слушате ли?

Не често виждаме мотоциклетисти да карат един пред друг. Нашето подло подозрение е, че на червени светофари те могат да си поговорят приятно помежду си. Но в крайна сметка това е един закон, който никой никога не спазва. Трябва да признаем, че дори ченгетата изглежда пренебрегват това.

4

Каране само през деня (никой не се подчинява)

Ако сте шофьор на мотоциклети в Бойс, Туин Фолс, Айдахо Фолс и/или Люистън, вие имате право да карате мотоциклета си само през светлата част на деня. Добрата новина е, че това отговаря на изискванията само за всички, които имат разрешение за обучение по мотоциклет.

Но все пак искрено се съмняваме, че някой се подчинява на този закон. Ще бъдете много по-безопасни за това, но това е един закон, който никой няма да спазва. Освен това нямате право на пътници и нямате право да шофирате по никакви магистрали.

3

Шумен ауспух (никой не се подчинява)

Всъщност има два устава, които обхващат силните изпускателни системи: 39:3-70 (заглушители) и 39:3-76.4 (системи за заглушители за мотоциклети, известни още като „шумни тръби“). Този закон за ауспуха казва, че водачът трябва да има изпускателна система, която предотвратява прекомерния шум, има и клауза за „изключване“ за всеки, който се опитва да заобиколи ауспуха, за да осигури на машината си повече мощност.

Законът за „силните тръби“ е специфичен за мотоциклети. Съгласно този закон ауспухът на вашия мотор трябва да е проектиран за мотоциклет и да бъде одобрен от държавната комисия по моторни превозни средства. Мнозина твърдят, че силните ауспуси на мотоциклети действат като предупредителна система за други шофьори. Във всеки случай, както всички знаем, това не е закон, който всички спазват.

2

Всички пътници трябва да са големи, силни и зрели (никой не се подчинява)

Трябва да сте достатъчно голям, за да управлявате лесно мотоциклета си, трябва да сте достатъчно силен, за да повдигате и маневрирате лесно мотоциклета си, за да се вземе предвид в способността ви да шофирате и трябва да сте достатъчно зрели, за да разбирате пътните закони и отговорността за шофиране.

Всичко това звучи добре, но сме сигурни, че като нас сте виждали млади и/или малки шофьори да управляват мотоциклети, които изглеждат твърде големи за тях. Ако всеки човек трябваше да бъде достатъчно „зрял“, за да шофира, ние сме сигурни, че на пътя щеше да има доста по-малко шофьори.

1

Не можете да носите нищо, което пречи на способността ви да държите кормилото (никой не се подчинява)

Всеки, който има домашен любимец, обикновено нарушава този закон. Виждаме мотоциклетист да кара наоколо с кученцето си пред тях през цялото време и макар и очарователно, наистина не е безопасно.

Виждали сме дори хора, носещи кашони и обемисти чанти пред себе си, и ще признаем, че бяхме малко нервни, като ги гледахме как правят тези завои. Това е един закон, който хората често не спазват. Но законът е, че те наистина трябва да помислят два пъти относно неподчинението.

блог
About asen86