Blog

September 9, 2022

Осветление в спа центъра

Осветление за таван | shop.polarislighting.bg

Осветлението на салон за красота, спа център или бръснарница е един от основните фактори, влияещи върху техния успех. Характеристиките и местоположението на осветителните тела играят практическа и психологическа роля. Технически компетентно осветление за салон за красота, спа или фризьорски салон:

помага на клиентите да се чувстват комфортно. Правилно поставената светлина прави отражението в огледалото по-привлекателно, премахвайки сенките от лицето и изглаждайки кожата;

гарантира, че всички процедури се извършват с висока прецизност и резултатът не трябва да се преработва, тъй като нюансът на лака, цвета на косата, грима, избрани и нанесени при слаба светлина, изглеждат напълно различни на дневна светлина.

Видове осветление

Светлината в салоните за красота и фризьорските салони винаги е комбинирана: лампи за таван с различна мощност са разположени на няколко нива, за да създадат равномерно осветление. Схемата за осветление включва:

обща таванна светлина;

осветяване на работни зони с настолни и подови лампи;

акцентно осветление на щандове с използвани продукти или декоративни елементи в салон за красота;

Локално осветление на работни места на гримьор или фризьор. Инсталиран отстрани на огледалата, дава гладка, равномерна светлина без сенки. Осветителни тела с първокласно качество за всяка зона, предназначени специално за салони за красота, спа центрове и фризьори, ще намерите в каталога на shop.polarislighting.bg.

Основните критерии за избор на лампи за салони за красота и фризьорски салони

При избора на осветителни устройства е необходимо да се вземат предвид три параметъра – яркост, цветопредаване, цвят на блясъка. Първият може да варира в зависимост от зоната на институцията:

за рецепцията и чакалнята е достатъчно осветление от 200-400 лукса;

за зоната за маникюр и педикюр е необходима обща осветеност 400 лукса, плюс допълнително работно осветление до 700 лукса;

за салон за красота ще се изисква оборудване с яркост до 500 лукса. По-добре е да е димируема, за да се намали осветлението, когато клиентът си почива.

Цветопредаване на тела за салон за красота и фризьорски салон (индекс CRI) трябва да бъде най-малко 80 и за предпочитане над 90, така че цветовете да изглеждат същите като на дневна светлина. Що се отнася до цвета на блясъка, осветлението, което е близко до естественото, се счита за оптимално (за салони за красота и фризьорски салони се препоръчват неутрални лампи от 4000 K). Моля, обърнете внимание: декорацията и мебелите подобряват температурното възприятие на светлината, това е от особено значение при проектирането на зони за боядисване на коса. Интериорът в топли прасковени, розови, кремави тонове предизвиква усещането, че нюансът на боята трябва да бъде по-студен, а ако стаята има сини или тюркоазени стени, ще искате да изберете по-топъл вариант. Резултатът изобщо не е това, което клиента очаква. Можете да коригирате ситуацията, като използвате лампи с различни цветни температури – това прави осветлението на фризьора балансирано.

блог , ,
About asen86