Blog

September 30, 2021

Как да се предпазим от новия коронавирус COVID-19

Трудната ситуация в света поради новия коронавирус COVID-19, който започна да се разпространява от Китай през декември 2019 г., накара хората да хвърлят нов поглед върху някои от най-привидно земните аспекти на живота си. Ако не вземете предвид глобалните промени, които се случват в различните държави поради внезапното настъпване на пандемията, заслужава да се отбележи, че на първо място това ни накара да се погрижим повече за личната хигиена, тъй като това е основната начин за защита от коронавирус и други сезонни вирусни инфекции, които са ни по -познати. Как да се предпазите от коронавирус: 5 основни съвета. Измийте ръцете си със сапун и вода и не само преди хранене или след използване на тоалетната. Ръцете трябва да се мият: след кашляне или кихане, след общуване с домашни любимци, след контакт с болни хора или техните вещи, преди и след приготвяне на храна, преди и след третиране на рани, след изхвърляне на боклука. Много важно е да купите дезинфектант от специализиран магазин за лични предпазани средства и почистващи препарати TopchoBG.

Не докосвайте лицето: вирусът прониква в човешкото тяло през лигавиците, така че е опасно да докосвате носа, устата и очите си с ръце. Същото се отнася и за косата на главата, мустаците и брадата, тъй като тези места могат да се превърнат в предавателна връзка, където вирусът ще остане и откъдето може лесно да се пренесе върху лигавиците след измиване на ръцете.

Безопасно е да кихате и кашляте: когато кашляте или кихате, използвайте хартиена кърпа, за да покриете носа и устата си. Използваната салфетка трябва незабавно да се хвърли в кофа с капак. Ако под ръка няма салфетка, не трябва да кихате или кашляте в дланта, по -добре е да го направите в завоя на лакътя.

Ограничете посещенията на обществени места: това се отнася за обществения транспорт, големите магазини, кината, гарите и летищата, образователните, медицинските и административните институции. Съгласно препоръките, при общуване с хора е необходимо да се поддържа дистанция от повече от 1 метър и да се отказва да се ръкува, прегръща и целува.

Използвайте медицински маски според правилата: сложете маската с чисти ръце, не я докосвайте, докато я носите, сменяйте я, когато се намокри и замърси, не я използвайте повторно, измийте ръцете си след контакт с мръсна маска. Заслужава да се отбележи, че не всички експерти са положителни относно носенето на маски, тъй като злоупотребата може да причини повече вреда, отколкото полза.

Коронавирус и хигиена

Основната препоръка за предотвратяване на всякакви вирусни заболявания, включително новия коронавирус, е старателно и редовно миене на ръцете. Процедурата трябва да отнеме 40-60 секунди и да включва третиране на всички пръсти, длани и външната страна. След приключване на процедурата се препоръчва да затворите крана с лакът, като хирурзи или с хартиена кърпа, ако смесителят е вентилен. Смята се, че течният сапун е по -хигиеничен за измиване на ръцете, отколкото еднократния сапун, който може да бъде друг начин на предаване. Съвременните устройства с докосване повишават защитата, като премахват необходимостта от докосване с ръце. Безконтактните дозатори за течен сапун работят с батерии и лесно се пълнят. За употреба устройството издава точно необходимото количество препарат за еднократно цялостно почистване на ръцете.

Собствениците на сензорни кранове също могат да се считат за по -защитени тъй като има по -малко повърхности за наличие на вируси по водопровода. Времето за автоматично подаване на вода в сензорния смесител и това е типично за повечето модели след задействане на сензора: 60 ​​секунди. Тоест, напълно е достатъчно да измиете ръцете си правилно в съответствие с всички препоръки. Лекарите не препоръчват използването на обикновени кърпи за изсушаване на ръцете и лицето по време на сезонни инфекции. Вирусите могат да останат на влажна материя за доста дълго време и ще проникнат в тялото с многократно изтриване. Като алтернатива доставчиците на здравни услуги предлагат предмети за еднократна употреба, като хартиени кърпи. Те могат да се използват за избърсване на ръцете, лицето, а също така могат да се използват при контакт с различни повърхности, например дръжка за кран или копче за тоалетна.

блог , , , , ,
About asen86